Pittige paprikakip uit de oven


1. Ingrediënten
kilo kip
eetlepels olie
sinaasappel
rode paprika's
teentjes http://www.szamlapok.hu/modules/gallery/
theelepels sambal badjak
eetlepels japanse sojasaus
50  gram bruine basterdsuiker
snufje versgemalen zwarte peper

2. Bereiding
1. Laat de kip in 30 minuten op kamertemperatuur komen.
2. Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.
3. Pers de sinaasappel uit.
4. Snijd de paprika in stukjes en snipper de tenen knoflook.
5. Pureer vervolgens de paprika met de knoflook, de helft van het sinaasappelsap, de sambal, de sojasaus, de bruine suiker, en de zwarte peper tot een gladde saus en meng de olie erdoor.
6. Schep 2-3 eetlepels van dit mengsel in de buikholte van de kip.
7. Maak het vel van de kippenborst en rond de poten voorzichtig los, door uw vingers tussen het vel en het vlees te bewegen.
8. Verdeel wat van het paprikamengsel over het kippenvlees en trek het vel er weer over.
9. Leg de kip met de borstkant naar boven in een braadslede en schep de rest van het paprikamengsel erover.
10. Schenk de rest van het sinaasappelsap op de bodem van de braadslede.
11. Schuif de braadslede in de oven en braad de kip in 1 tot 1,5 uur goudbruin en gaar.
12. Schep regelmatig wat van het braadvocht over de kip.
13. Laat het paprikamengsel op de kip niet verbranden.
14. Lekker met witte rijst of nasi goreng en roergebakken groente.

Tip  De kip wordt extra lekker als u de buikholte vult met in stukken gesneden serehstengels, repen sinaasappelschil en plakjes verse gemberwortel.

Bron  http://www.suikerinfo.nl/ 

Geplaatst door  Suikerstichting Nederland
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Indiase
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  425 Kcal
1778 kJ
Koolhydraten:  21 gram
Vetten:  26 gram
Proteïnen:  26 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH