Basisrecept zanddeeg


1. Ingrediënten
150  gram bloem
eetlepels suiker
zakje vanillesuiker
100  gram koude margarine

2. Bereiding
1. Het gaat hier om een basisrecept, ongevuld.
2. Oven voorverwarmen op 175-200°C.
3. Zeef de bloem boven een mengkom, maak in het midden een kuiltje en voeg de suiker en vanillesuiker toe.
4. Snijd de koude boter in stukjes, voeg deze aan de suiker in het midden toe en bedek het met bloem.
5. Vanuit het midden alle ingrediënten snel tot een glad deeg kneden.
6. Het deeg uitrollen tot een lap van 30 cm doorsnee.
7. Bekleed de ingevette en bebloemde springvorm. Indien alleen de bodem nodig is, deze zonder springvormring in de oven zetten.
8. Bij een geheel beklede springvorm deze vullen met noodvulling.
9. Schuif de bodem of de springvorm op het rooster in de voorverwarmde oven.
10. Baktijd circa 15 tot 20 minuten.
11. Haal de vorm direct uit de oven.
12. Schud de eventuele noodvulling eruit.

Tip  Dit is een basisrecept, ongevuld. Vrij van koemelk, kippenei, soja, pinda, noten. Raadpleeg vooraf uw merkartikelenlijst en/of uw dieetadvies.

Bron  http://www.voedselallergie.nl/ 

Geplaatst door  Stichting VoedselAllergie
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH