Noedelsoep


1. Ingrediënten
100  gram shiitakes
100  gram waterkers
1,5  liter kippenbouillon
125  gram eiernoedels
eetlepels sojasaus
0,5  theelepels vijfkruidenpoeder
250  gram gare kippenvlees

2. Bereiding
1. Snijd de shiitakes in plakjes.
2. Was de waterkersblaadjes en laat ze uitlekken.
3. Breng de bouillon aan de kook.
4. Voeg de noedels en de shiitakes toe en kook de noedels in circa 5 minuten gaar. Trek na 1 minuut koken de noedels met een vork los.
5. Neem een pan van het vuur en voeg waterkers, de soajasaus, het vijfkruidenpoeder en het kippenvlees toe.

Tip  Gebruik voor een vegetarische noedelsoep ipv kippenbouillon de groentebouillon.

Bron  Echt lekker koken 

Geplaatst door  Lodewijk
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Voorgerecht
• Soepgerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Oosterse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  250 Kcal
1046 kJ
Koolhydraten:  25 gram
Vetten:  5 gram
Verzadigde vetten:  1 gram
Proteïnen:  26 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH