Maiskolven met boter


1. Ingrediënten
maiskolven
eetlepel suiker
75  gram roomboter
snufjes fijne zeezout

2. Bereiding
1. Verwijder de schutbladeren van de maïskolven en trek eventuele draden met een mesje weg.
2. Snijd het stronkje vaan de onderzijde van de onderzijde en was de maïskolven.
3. Kook de maïskolven in een pan met ruim water en suiker, afgedekt, in circa 20 minuten gaar.
4. Laat ze in het vergiet uitlekken.
5. Smelt intussen de boter.
6. Schenk de boter over de maïskolven en bestrooi deze met zeezout.

Bron  Echt lekker koken 

Geplaatst door  Lodewijk
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Voorgerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

Voedingsinformatie
Calorieën:  275 Kcal
1151 kJ
Koolhydraten:  24 gram
Vetten:  18 gram
Verzadigde vetten:  10 gram
Proteïnen:  4 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH