Wijnvla met gebakken peer


1. Ingrediënten
stuks eidooiers
theelepels witte basterdsuiker
stuks peren
snufje kaneel
125  milligram zoete dessertwijn

2. Bereiding
1. Voordat je de peren schilt en ontpit, was deze eerst. Snij deze daarna in vieren.
2. Verhit de boter in een anti-aanbakpan. Bestrooi de peren met 2 tl suiker en bak deze enkele minuten in de boter. Bestrooi deze direct met een snufje kaneel.
3. Klop eidooiers met suiker en wijn in een kom boven een pan met kokend water. Klop alles tot het dik en lobbig wordt. Haal de schaal van de pan en klop nog een minuut door.
4. Als laatste verdeel je de peren over vier dessertschalen waarna je ze meteen kan serveren.

Tip  Let wel op voor wie je dit nagerecht opdient, vanwege alcohol in het recept.

Geplaatst door  Administrator
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score: 

Voedingsinformatie
Calorieën:  191 Kcal
799 kJ
Koolhydraten:  25 gram
Vetten:  7 gram
Proteïnen:  3 gram

Deze waarden gelden voor het hele recept.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH