Aardappelsalade


1. Ingrediënten
kilo http://www.reirolldesign.com/ardhui.html
eetlepels bouillon
theelepel mosterd
eetlepels yoghurt
snufje zout
bakje sterrekers
eetlepels bieslook
stuk geschilde appel
eetlepel versgehakte dille
eetlepel versgehakte peterselie
stuk zure augurk

2. Bereiding
1. Maak de aardappelen goed schoon onder de koude kraan en kook ze met schil in kokend water met zout in ca. 20-25 minuten.
2. Giet het water van de aardappel en laat het even uitstomen.
3. Prik elke aardappelen aan een vork en haal de schil af. Snijd de aardappelen in plakjes.
4. Meng de in stukken gesneden appel en de in stukken gesneden augurk voorzichtig door de aardappelplakjes en schud alles door elkaar. Niet roeren, zodat de aardappelplakjes heel blijven.
5. Maak van de geraspte uien, bouillon, yoghurt, mosterd, zout en peper naar smaak en suiker een pittige slasaus.
6. Knip de worteltjes van de sterrekers en meng de sterrekers met de bieslook, dille en peterselie.
7. Roer alle kruiden door de slasaus en schenk deze over de warme aardappelen heen.
8. Laat tijdens het afkoelen de saus intrekken in de aardappelen.

Geplaatst door  Inge
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Lunch/Brunch
• Voorgerecht
Bereidingstijd:  30 - 40 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH