Cheese cake


1. Ingrediënten
kopjes cottage cheese
stuks eieren
0,25  kopjes melk
kopje suiker
bladen smaakloze gelatine
eetlepel geraspte citroenschil
eetlepels citroensap
theelepel amandelextract
kopje volle room
kopjes verkruimelde crackers
0,5  kopjes basterdsuiker
0,5  kopjes gesmolten boter
0,5  theelepels zout
0,5  kopjes koude water

2. Bereiding
1. Scheid de dooiers van de eiwitten en zet ze apart. Klop de dooiers in het bovenste gedeelte van een dubbelkoker tot ze dik en citroengeel geworden zijn. Roer melk en 1/2 schepje suiker erdoor. Zet het boven heet water en kook 10 minuten al roerend tot het dik geworden is.
2. Week gelatine in 0,5 kop koud water. Doe het bij de eiervla en roer tot de gelatine is opgelost. Laat het afkoelen.
3. Druk de kaas door een grove zeef en roer citroenschil, citroensap en amandelextract erdoor. Roer dan het kaasmengsel door de vla.
4. Klop room met zout stijf. Roer het door de kaasvla.
5. Klop de eiwitten tot schuim, doe de resterende 0,5 kop suiker erbij en klop het stijf maar niet te droog. Roer de eiwitmengsel door de kaasvla.
6. Meng de verkruimelde crackers met bruine suiker en gesmolten boter. Spreid dit mengsel over de bodem en de zijwanden van een 20 cm springvorm.
7. Giet de kaasvla erin en zet het mengsel minstens 4 uur in de ijskast.

Geplaatst door  Ilona
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  10 - 20 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  6
Score: 

Voedingsinformatie
Calorieën:  396 Kcal
1657 kJ
Koolhydraten:  20 gram
Vetten:  26 gram
Verzadigde vetten:  14 gram
Proteïnen:  4 gram

Deze waarden gelden per persoon.

Extra informatie
Vegetarisch