Tijgerkoekjes


1. Ingrediënten
200  gram bloem
150  gram boter
100  gram basterdsuiker
snufje zout
10  gram cacao
15  gram basterdsuiker

2. Bereiding
1. Doe de bloem, suiker, harde boter en zout in een kom.
2. Snijd de boter in kleine stukjes door de bloem.
3. Kneed de deegmassa zo snel mogelijk met de handen tot een stevig deeg.
4. Verdeel het in twee gelijke delen.
5. Kneed door één deel de extra basterdsuiker en de cacao.
6. Rol op een met bloem bestoven tafel het witte en bruine deeg uit tot twee even grote lappen.
7. Leg de lappen op elkaar en rol deze stevig op.
8. Snijd van de nu verkregen rol plakjes van +/- 1/3 cm en leg deze op een beboterde bakblok.
9. Plaats het bakblik in het midden van de voorverwarmde oven van 160 graden.
10. Bak de koekjes lichtbruin +/- 10 à 15 min.

Bron  http://www.kinderreceptjes.nl/ 

Geplaatst door  Kinderrecepten
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
• Tussendoortje
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Nederlandse
Aantal personen:  4
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH