Kaiserschmarrn


1. Ingrediënten
eetlepels rozijnen
eetlepels rum
eetlepels suiker
mespuntje zout
zakje vanillesuiker
deciliter melk
125  gram bloem
50  gram boter
zakje poedersuiker
stuks gesplitste eieren

2. Bereiding
1. Was de rozijnen, droog ze tussen keukenpapier en laat ze vervolgens een half uur weken in de rum. Klop in een kom de eierdooiers met suiker, zout en vanillesuiker met een garde of een elektrische mixer schuimig.
2. Meng geleidelijk de melk door de eiermassa en steeds met niet meer dan een eetlepel tegelijk de bloem, tot een glad is verkregen. Roer de rozijnen met de rum door het beslag.
3. Klop de eiwitten zo stijf mogelijk en schep het eiwitschuim luchtig door het beslag. Verwarm 1 eetlepel boter in een koekepan en bak hierin op niet te hoog vuur een omelet van 1/4 (0,25) van het beslag.
4. Draai deze na 3 minuten bakken om en laat de tweede kant ook lichtbruin van kleur worden. Voeg eventueel nog wat boter toe. Verdeel dan de omelet in de pan met 2 vorken in ongelijke stukjes. Neem ze uit de pan en houd ze warm.
5. Bak op dezelfde manier nog 3 omeletten van het beslag. Smelt de rest van de boter in de koekepan en bak hierin onder voortdurend omscheppen alle stukjes omelet tegelijk nogmaals 2 minuten. Bestrooi rijkelijk met poedersuiker.

Geplaatst door  Administrator
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Nagerecht
Bereidingstijd:  20 - 30 minuten
Keuken:  Oostenrijkse
Aantal personen:  4
Score: 

Voedingsinformatie
Calorieën:  512 Kcal
2142 kJ
Koolhydraten:  69 gram
Vetten:  18 gram
Proteïnen:  16 gram

Deze waarden gelden voor het hele recept.

Extra informatie
Vegetarisch

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH