Doradefilets met puree van zoete aardappelen en lamsoren


1. Ingrediënten
400  gram zoete aardappel
eetlepels creme fraiche
theelepels kerriepoeder
snufje versgemalen peper
snufje zout
doradefilets
200  gram lamsoren
rode ui
scheutjes olijfolie
klont boter

2. Bereiding
1. Schil de zoete aardappelen en snijd ze in grove stukken.
2. Kook de aardappelen in ca. 30 minuten gaar.
3. Als de aardappels gaar zijn, stamp ze dan samen met de crème fraîche en de kerrie, voeg naar smaak peper en zout toe. Houd de puree au bain marie warm totdat het eten geserveerd wordt.
4. Was de lamsoren en verwijder het grootste deel van de steeltjes.
5. Snipper de rode ui en fruit deze in 5 minuten in een beetje olie en boter.
6. Dep de vis droog met keukenpapier en bestrooi de filets met zout.
7. Bak de vis in een beetje boter en olie in 3-5 minuten gaar op de huid. Keer de filets en bak ze nog 30 seconden aan de andere kant.
8. Voeg de lamsoren toe aan de gefruite ui en roerbak de groente totdat deze begint te glimmen en beetgaar is. Aan de lamsoren hoeft geen zout toegevoegd te worden, de groente is al zout van zichzelf.
9. Serveer de aardappel puree met de lamsoren en de gebakken doradefilets.

Tip  In plaats van lamsoren kan ook zeekraal gebruikt worden, zeekraal is wel wat zouter van smaak. De lamsoren hoeven niet gekruid te worden, bakken met een uitje is al voldoende.

Bron  http://www.excellent-eten.nl/ 

Geplaatst door  foodbloggers
Algemene informatie
Gerecht type(n):  • Hoofdgerecht
Bereidingstijd:  40 - 50 minuten
Keuken:  Niet bekend
Aantal personen:  2
Score:  Nog geen score

 

Opties
E-mail dit recept aan vriend(in)
Printversie

Zoeken · Top 7 · Over ons · Disclaimer · Webmasters · FAQ · RSS · Algemene voorwaarden · Inloggen · Recept toevoegen

© 2010 Ylona® - Powered by OPH